Tahinli Portakallı İrmik Keki

08.09.2013
39
Tahinli Portakallı İrmik Keki

tahinli-portakalli-irmik-kekiMalzemeler

– 1 Fincan İrmik
– 1 Paket Kabartma Tozu
– Yarım Çay kaşığı Rendelenmiş Muskat
– 1 Çay bardağı Su
– Yarım Fincan Tahin
– 1 Çay kaşığı Tarçın
– Yarım Fincan Toz Şeker
– Yarım Fincan Un
– 2 Adet Yumurta

Şerbeti İçin

– 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
– 1 Adet Limonun Suyu
– 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
– 1 Adet Portakalın Suyu
– 1 Fincan Su
– 2 Fincan Toz Şeker

Tarifi

Tahin ve toz şekeri şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip, suyu koyun ve karıştırın. İrmiği ilave edin ve karıştırın. Kek kalıbına koyun ve 180 derecede 35 – 40 dakika pişirin ve kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol ederek fırından çıkarın. Şerbetin hazırlanışı Su ve şekeri kaynatın. Kaynayınca meyve kabuklarını ve suyu ekleyin. Kekin üzerine dökün. Portakal dilimleri ile servis yapın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.