Çatal Çorba

Çatal Çorba

Çatal Çorba

Malzemeler

-2 su bardağı aşurelik buğday

-1 su bardağı yeşil mercimek

-1 baş soğan

-100 gr kıyma

– tuz , nane

-10 bardak su

-2 kaşık sıvı yağ

Çatal Çorba Yapılışı

  • Buğday ve yeşil mercimek yıkanarak tencereye alınır, üzerine 10 bardak su konularak kısık ateşte bir saate yakın pişirilir.
  • İstenirse düdüklüde daha kısa sürede pişirilir.
  • Ayrı bir tavada kıyma,soğan yağla kavrulur, nane ilave edilerek çorbanın üzerine dökülür. Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.