Tas Kebabı

09.07.2013
43
Tas Kebabı

tas-kebabiMalzemeler

1/2 kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti

1 çay bardağı sıvı yağ

2 adet domates

1/2 çorba kaşığı domates salçası

3 diş sarımsak

1 orta boy soğan

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı kırmızı biber

Yapılışı

  • Soğanları ve sarmısakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun.
  • Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın.
  • Üzerine salca ve domatesi ilave edin.
  • En son baharatı ilave edin.
  • İyice karıştırın.
  • Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  • Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin.
  • Yemek suyunu çekene kadar pişirin.
  • Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 5-10 dak. bekletip , servise hazır hale getirin.
  • Afiyet olsun…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.