Tavuk Şinitzel

10.07.2013
119
Tavuk Şinitzel

Tavuk Şinitzel

Malzemeler

1 kg tavuk göğsü  fileto

4 yumurta

1,5 su bardağı galeta unu

1 su bardağı un

tuz

kızartmak için sıvı yağ

karabiber

Yapılışı

  • Etlerin her yerine tuz ve karabiber serpilir.
  • Un ve galeta unu ayrı düz tabaklara alınır, yumurtalar çırpılır.
  • Etler ilk önce una, sonra yumurtaya ve en son olarak galeta ununa bulanır.
  • Tavada sıvı yağ hafif ısıtılıp etler kızarana kadar kızartılır.
  • Sıvı yağ çok kızgın olduğu zaman etlerin dışı çabuk kızarıp içi çiğ kalabiliyor.
  • Pişmiş etlerin yağını çektirmek için kağıt havlu üzerine alın. Afiyet olsun…

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.