Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Tavuk Şinitzel

Malzemeler
1 kg tavuk göğsü fileto
4 yumurta
1,5 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
tuz
kızartmak için sıvı yağ
karabiber
Yapılışı
- Etlerin her yerine tuz ve karabiber serpilir.
- Un ve galeta unu ayrı düz tabaklara alınır, yumurtalar çırpılır.
- Etler ilk önce una, sonra yumurtaya ve en son olarak galeta ununa bulanır.
- Tavada sıvı yağ hafif ısıtılıp etler kızarana kadar kızartılır.
- Sıvı yağ çok kızgın olduğu zaman etlerin dışı çabuk kızarıp içi çiğ kalabiliyor.
- Pişmiş etlerin yağını çektirmek için kağıt havlu üzerine alın. Afiyet olsun…
YORUMLAR