Kayısılı Pasta

14.07.2014
56
Kayısılı Pasta

kayisili-pastaMalzemeler:

1 adet hazır sade pandispanya keki

1 su bardağı un

4 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

125 gram margarin

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

1 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

1 kase küp küp doğranmış kayısı

Yarım su bardağı iri ceviz

Sosu için:

4 çorba kaşığı su

4 çorba kaşığı pudra şekeri

4 çorba kaşığı kakao

2 çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı:

Un, süt, şeker ve yumurta sarısını iyice çırparak pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra margarin, vanilya ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip mikserle çırpalım. Kekimizin ilk parçasını yerleştirip hazırladığımız kremayı üzerine dökelim. Kayısı ve cevizleri de dökelim. Diğer keki üzerine kapatalım. Buzdolabında iyice soğuyana dek yaklaşık 5 – 6 saat bekletelim. Sos için gereken malzemeleri pişirip pastamızın üzerine dökelim. Bir süre daha soğutup servis edelim. Afiyet olsun!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.