Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Karnabahar Çorbası

Malzemeler
1 kg karnabahar
1 adet kuru soğan, ince kıyılmış
30 ml zeytinyağı
1 adet patates, orta boy
300 ml tavuk suyu
200 ml süt
tuz ve karabiber
Üstü için:
3 g kimyon tohumu
30 g tulum peyniri (teneke tulumu)
30 g eski kaşar peyniri
10 g frenk soğanı
Yapılışı
- Karnabaharların sap kısımlarını kesip atın.
- Kalan çiçekli kısımlarını bol tuzlu kaynar suda haşlayın.
- Çok yumuşamamasına özen gösterin.
- Soğanı ayrı bir tencereye koyun, hafif kahverengileşene dek zeytinyağında kavurun. Patatesi küp küp doğrayıp soğana ekleyin ve 5 dakika pişirin.
- Haşlanmış ve süzülmüş karnabaharları, tavuk suyunu ve sütü tencereye ekleyin. Kapağını kapamadan, patatesler pişene dek kaynatın.
- Çorbayı blendırla tortusuz bir kıvamına getirdikten sonra biraz tuz ve karabiber serpin.
- Kimyon tohumlarını yağsız tavada hafifçe kavurduktan sonra havanda dövün.
- Peynirleri rendeleyin.
- Frenk soğanlarını ince ince kıyın.
- Çorbanın üzerine sırasıyla peynir, kimyon ve frenk soğanı koyarak servis edin. Afiyet olsun…
YORUMLAR