Karnabahar Çorbası

31.07.2013
52
Karnabahar Çorbası

karnibahar-corbasiMalzemeler

1 kg karnabahar

1 adet kuru soğan, ince kıyılmış

30 ml zeytinyağı

1 adet patates, orta boy

300 ml tavuk suyu

200 ml süt

tuz ve karabiber

Üstü için:

3 g kimyon tohumu

30 g tulum peyniri (teneke tulumu)

30 g eski kaşar peyniri

10 g frenk soğanı

Yapılışı

  • Karnabaharların sap kısımlarını kesip atın.
  • Kalan çiçekli kısımlarını bol tuzlu kaynar suda haşlayın.
  • Çok yumuşamamasına özen gösterin.
  • Soğanı ayrı bir tencereye koyun, hafif kahverengileşene dek zeytinyağında kavurun. Patatesi küp küp doğrayıp soğana ekleyin ve 5 dakika pişirin.
  • Haşlanmış ve süzülmüş karnabaharları, tavuk suyunu ve sütü tencereye ekleyin. Kapağını kapamadan, patatesler pişene dek kaynatın.
  • Çorbayı blendırla tortusuz bir kıvamına getirdikten sonra biraz tuz ve karabiber serpin.
  • Kimyon tohumlarını yağsız tavada hafifçe kavurduktan sonra havanda dövün.
  • Peynirleri rendeleyin.
  • Frenk soğanlarını ince ince kıyın.
  • Çorbanın üzerine sırasıyla peynir, kimyon ve frenk soğanı koyarak servis edin. Afiyet olsun…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.