Yağ Yakan Yulaf Çorbası

08.07.2021
1.625
Yağ Yakan Yulaf Çorbası

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı yulaf
  • 200 ml. süt
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş kadar sarımsak
  • 1 litre su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Hazırlama ve Tüketim Önerisi:

Kabuklarını soyup, ince ince doğramış olduğunuz soğanları zeytinyağı ile kavurun ve üzerine rendelemiş olduğunuz sarımsakları ekleyin. Ardından baharatlarla yulafı ilave ettikten sonra; süt ile birlikte suyu da ekleyin. Başından ayrılmadan kaynayana kadar karıştırın. Tercihinize göre tuz ve karabiber ekleyerek servis edin; günde bir kez tüketimi tavsiye edilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.