Zorbalığı Kafandan At Projesi Eğitimde
Head&Shoulders; Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Prof. Dr. Selçuk Şirin ve Migros ile iş birliği yaparak başlattığı ‘#zorbalığıkafandanat’ sosyal sorumluluk projesiyle, akran zorbalığına ‘Dur!’ diyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın okullarda vereceği eğitimler öncesinde; İstanbul, Ankara ve İzmir’de Toplum Gönüllüsü gençler yaygınlaştırma eğitimlerini tamamladı.
—-
‘Zorbalığı Kafandan At’ projesi kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) sahada çalışmalarına devam ederken Head&Shoulders, https://www.headandshoulders.com.tr/tr-tr/zorbaligi-kafandan-at/ web sitesi üzerinden başta öğrenci, öğretmen ve ebeveynler olmak üzere akran zorbalığı konusunda destek almak isteyenleri bilgilendiriyor, binlerce öğrenciye özgüven sağlıyor.
Head&Shoulders’ın başlattığı, Prof. Dr. Selçuk Şirin’in danışmanlığını yürüttüğü, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz ve gaming yayıncısı Büşra Pelin (PqueeN) Baynazoğlu’nun elçi olarak yer aldığı ‘Zorbalığı Kafandan At’ projesi; gençler üzerinde kaygı, eğitim hayatında başarısızlık ve gelecekte yaşanabilecek olumsuz durumlara sebebiyet verebilen akran zorbalığına engel olmayı ve bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı: “Her 2 gençten 1’i akran zorbalığına maruz kalıyor. Gençlerin ve çocukların yaşadıkları bu zorbalıklar, onların hem sosyal hayatında hem de okul başarısında sorunlar yaşamalarına neden oluyor. Bu sebeple akran zorbalığı konusunda sürdürülebilir bir çözüm yaratmak için herkesin farkındalık kazanması çok önemli. Head&Shoulders ile hayata geçirdiğimiz proje kapsamında, Toplum Gönüllüsü gençler binlerce çocuğa ulaşarak atölyeler gerçekleştirecekler” dedi.
Projenin danışmanlığını üstlenen Prof. Dr. Selçuk Şirin, “Verilere göre Türkiye akran zorbalığının görüldüğü ülkeler arasında dünyada ilk üçte yer alıyor. Bu sorunla başa çıkmanın yolu çocuğa odaklanmak kadar ebeveynlerin ve eğitimcilerin bilgi edinmesini sağlamaktan da geçiyor. Okullarda başlayan zorbalık, gençlerimizin geleceğinde depresyon ve kaygı bozuklukları gibi rahatsızlıkların görülme sıklığını artırıyor, etkisini iş hayatında, sosyal yaşamda ve aile içinde gösterebiliyor” şeklinde konun önemini gündeme getirdi.