Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Acılı Barbunya

Malzemeler
- 1 kg barbunya
- 2 kesme şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kırmızıbiber
- 1 dolmalık sarı biber
- 2 sivri biber
- 1 diş sarımsak
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı susam
Tarif
- Barbunyaları ayıklayıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
- Şekerleri ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sarımsağı ince dilimleyip ekleyin.
- Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit halinde doğrayın ve soğanlara ekleyerek soteleyin.
- Haşlanmış barbunya ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
- Servis tabağına alın ve üzerine kavrulmuş susam serpiştirerek servis yapın.
YORUMLAR