Kestaneli Ekmek Tatlısı

24.01.2013
30
Kestaneli Ekmek Tatlısı

Kestaneli Ekmek TatlısıMalzemeler

  • 1 adet ekmek kadayıfı kuru halde
  • 3 kg şeker,
  • 1700gr su
  • 2 dilim limon
  • KARAMEL SOS İÇİN
  • 300 gr şeker
  • 100 gr su
  • ARA KREMASI
  • 500 gr kestane şekeri
  • 1 adet muz
  • 1 kutu kutu krema
  • 1 paket kremşanti
  • 1 çaybardağı parça çikolata
Tarif
  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım
  • kaynadıktan sonra ise içerisine limon dilimini atıp hazır hale getirelim
  • daha sonra ise karamelimizi hazırlayalım
  • çelik tava içerisinde şekerimizi yakalım ve içerisine suyunu ekleyelim
  • ocaktan alalım ve kuru haldeki ekmek kadayıfımızı derin bir kalıp içerisinde su ile ıslatalım yumuşadığını anladığımız zamanda süzdürelim (elimizle bastırarak bu işlemi yapabiliriz)
  • kadayıfı süzdükten sonra ortasına yıldız şeklinde çarpı atalım ve 7 ,8 adet kürdan batıralım
  • şerbetini üzerine döküp ocağın üzerinde yavaş yavaş şerbeti ve karameli de kaşık yardımı ile üzerine gezdirerek pişirelim
  • şerbetini güzel çektikten sonra soğuması için bekliyoruz ve bu arada ara kreması hazırlayalım doğranmış kestane şekerini rondomuza alıp püre haline getirelim
  • içerisine muzumuzu da ilave edelim
  • parça çikolatamızı ve krema ile kremşantiyi mikserle çırpıp püremizin içerisine katıyoruz
  • dolapta dinlenmesi için bekletiyoruz
  • dinlendikten sonra soğumuş olan ekmek kadayıfını yuvarlak kalıplarla kesip şekil veriyoruz
  • onu da ortadan ikiye kesip arasına kestaneli püreden koyup diğer katınıda kapatıp süsledikten sonra şekil verip servise hazır hale getiriyoruz.
YAZAR BİLGİSİ
Hergün güncellenen haberleri ve birbirinden özel yazarları ile takipçilerine çok özel bir dünyanın kapılarını aralayan SAGLİKVEYASAMDERGİSİ.com.tr, internette dergi standartlarında takipçilerine sağlıklı yaşamın renklerini sunuyor. Sağlıklı Yaşamın Pusulası’ olan www.saglikveyasamdergisi.com.tr sitesi Sağlık & Yaşam Dergisi’nin yazılı basındaki başarısının sanal ortamdaki en büyük destekçisidir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.