Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Armutlu Parfe

Malzemeler
2 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta
1/2 litre süt
3 çorba kaşığı şeker
3 orta boy armut
1/2 limon kabuğu rendesi
biraz tuz
Tarif
Yarı su bardağı sütü şeker ve tuz ile kaynatın.
Nişastayı ve yumurta sarısını kalan sütle karıştırın.
Hazırladığınız yumurtalı nişastayı ateşteki süte ekleyin.
Karıştırarak kaynatın.Kar halinde çırpılmış yumurta akını da ekleyin.
Topaklanmamasına dikkat edin.
Ateşten indirip 2 dk karıştırarak soğutun.
Armutları rendeleyerek püre haline getirin limon kabuğuyla beraber nişastalı karışıma ekleyin ve kalıplara boşaltıp buzluğa koyun.
İyice soğuyunca çıkarıp servis yapın.
YORUMLAR