google.com, pub-2571312230047356, DIRECT, f08c47fec0942fa0 gtag("event", "ad_impression", {query_id: "CMz26sa46Y8DFdRrkQUd_t8rsQ", send_to: "G-97YMFGXZ6F"})

Balık Çorbası

30.06.2014
208
Balık Çorbası

Balık Çorbası

Malzemeler

Levrek filetolarından arta kalan balık

1 baş kuru soğan

1 adet patates

1 adet havuç

1 diş sarımsak

Zeytinyağı

Defne yaprağı

Yeşil soğan

Karabiber

Pul biber

Tuz

Süzgeç

Hazırlanış Aşaması
 
Bir tencereye 1,5 litre su ve balıkları da koyup 20 dakika kaynatın. Balık suyu ocaktayken başka bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile gelişigüzel doğradığınız soğan, patates, havuç ve sarımsağı kavurun.
 Balık suyu hazır olduğunda bir süzgeç yardımıyla suyunu sebzelerin olduğu tencereye dökün. Tencereye 1 defne yaprağı, taze çekilmiş karabiber, tuz da ekleyerek sebzeler iyice yumuşayana dek pişirin. Defne yaprağını çıkardıktan sonra çorbayı blendırdan geçirin. Çorba kaynamaya devam ederken siz balıkların etini omurga ve kılçıklarından didikleyin. Didiklediğiniz balık etlerini de çorbaya atarak çorbayı sadece 5 dakika daha kaynatın.
Ocağın altını kapattıktan sonra çorbayı servis kaselerine alır almaz yeşil soğan yapraklarını doğrayıp çorbanın üstüne serperek servis edin.
Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.