Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Ballı Kimyonlu Havuç Çorbası

Tarifi Malzemeler:
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet kuru defne yaprağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı çiçek balı
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı ılık su
- ½ su bardağı süt kreması
Ballı Kimyonlu Havuç Çorbası Tarifi Hazırlanışı:
- Kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın.
- Havucu soyup dilimleyin.
- Diğer taraftan sarımsakları ince doğrayın ve bir kenarda bekletin.
- Geniş bir tencerede zeytinyağını kızdırın.
- Daha sonra kuru soğan, havuç ve sarımsakları ilave edin.
- Suyu ekleyerek orta ısıdaki ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Üzerine, haşlanmış nohutları ve defne yaprağını hemen ekleyerek 7-8 dakika, sebzeler hafifçe yumuşayana kadar pişirin.
- Son olarak çiçek balını, tavuk suyunu, ılık suyu, tuzu, karabiberi ve kimyonu tencereye ekleyin.
- Orta ısıdaki ateşte ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişirin.
- Ocaktan alınca içindeki defne yapraklarını çıkarın.
- Çorba henüz sıcakken el blenderıyla ezerek püre haline getirin.
- Servise sunmadan önce içine hazır süt kremasını ekleyip ısıtarak sıcak hale getirin.
- Arzuya göre üzerine pul biber gezdirip servis yapabilirsiniz.
YORUMLAR









