Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Vişneli Pandispanya
Malzemeler
- -4 yumurta
- -1 paket vanilya
- -1 paket kabartma tozu
- -5 çorba kaşığı kadar yoğurt
- -1/2 su bardağı sıvı yağ
- -1 su bardağından 2 çorba kaşığı kadar un
- -Vişne yada evdeki meyvalar kullanılabilir-
- -Yeşil ve kırmızı gıda boyası
- KREMALARI:Pastacı kreması göz kararı yaptım süt, yumurta, un, vanilya, seker, margarin yağ, (Pişirilerek hazırlanıyor) Tarifler blogcu arkadaslarımda genelde var
- Vişneli kremayıda vişne suyu -biraz seker ilavesi- un(Pişirilerek hazırlanıyor)
Tarif
- Fırını 180 derecede ısıtalım-
- Seker-yumurtalar ve vanilyayı iyice çırpalım-
- Yoğurt ve sıvı yağıda karıştırıp un ve kabartma tozu ilavesinden sonra katı yağ ile yağlanan tepsiye döküp pişirelim-
- Soğuduktan sonra tepsiden çıkartalım en üst parcası ince olmak üzere üçe bölelim
- Üst ince keki en alta koyup üzerine sekerli su sürelim
- vişneli kremayı sürelim-
- İkinci keki üzerine koyalım(Aralarına vişnede koyabilirsiniz)(Ben vişne suyu kullandım vişne yoktu ama meyve olarak vişne yerine muz kullandım)
- Biraz vişneli krema üzerinede pastacı kreması hazırlayıp şekerli su ile ıslatılan ikinci kat kek üzerine yayalım-
- meyve ekleyip 3. kat keki koyup yine şekerli su ile ıslatıp üzerine krem şanti ile kaplayıp arasına sürdüğümüz pastacı kremasını pudra sekeri ile biraz koyultup sıkma aparatı ile vişne sekli verelim üzerinide gıda boyası ile boyayalım (Şeker-su ve gıda boyası)
YORUMLAR