Barbunya Pilaki

03.07.2013
165
Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki

Malzemeler

  • 500 gr. ayıklanmış taze barbunya.
  • 1 büyük baş, ince doğranmış kuru soğan
  • 4 – 5 orta boy, ince doğranmış sarımsak(Bütün olarak da kullanabilirsiniz.)
  • 2 büyük boy irice küp şeklinde doğranmış domates
  • ½ demet ayıklanmış maydanoz
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeterince tuz
  • 3 – 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tarif
  • Barbunyaları suyu karartmaması için önceden 5 dakika kadar pişirelim.
  • Aslında bunu yapmak zorunda değiliz, ancak rengin kararmaması için genelde bu yöntem uygulanıyor.
  • Bu arada zeytinyağını ısıtıp üzerine soğan ve sarımsağı ilave ederek pembeleşinceye kadar karıştıralım.
  • Üzerine domatesimizi ekleyerek biraz karıştıralım ve kararmış suyunu süzdüğümüz barbunyayı, ardından şeker ve tuzu ilave ederek kısık ateşte 20 – 25 dakika barbunyalar yenecek kıvama gelene kadar pişirelim.
  • Üzerine maydanozla servis yapalım.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.