Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Bezelyeli Köfte

Malzemeler
Köfte için:
12 kg.kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
1 çay kaşığı karbonat
tuz- karabiber- köfte baharı
İç Malzemesi
1 su bardağı Bezelye
1 adet soğan
3 ç. kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
4 adet sivribiber
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı
- Kıymaya rendelenmiş soğanı ekmek içini baharatları ve karbonatı ekleyip yoğurun.
- Bir tavada yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağı ve salçayı ve konserve bezelyeyi biraz soteleyin.
- Köfteleri önce yuvarlayıp sonra içini oyarak kayık şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirip 5-10 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp köftelerin boşluklarına hazırlanan harçtan doldurup üzerine domates ve biber ile kapatın.
- Salçayı su ile ezerek tepsinin içine boşaltın ve tekrar fırına verip köfteleri pişirin. Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.
YORUMLAR