Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Hünkar Beğendi

Malzemeler
2 bostan patlıcan
1 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
250 gr kuşbaşı dana eti
1 soğan
1 havuç
1 su bardağı su
1 defne yaprağı
Yarım yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Bostan patlıcanların üzerini bıçakla birkaç yerinden delin ve fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Hafif soğuyunca kabuklarını soyun ve bir kaseye alın.
- Unu ayçiçeği yağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip karıştırın. Patlıcanı ilave edip karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin ve ocaktan alın.
- Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, kuşbaşı et, sarımsak, küp doğranmış havuç ve defneyaprağını sıvıyağda kavurun. Salça, 1 çay kaşığı un ve 1 su bardağı su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Patlıcanı servis tabağına yayın. Üzerine etleri yerleştirip servis yapın. Afiyet olsun…
YORUMLAR