Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi

Malzemeler

2 bostan patlıcan

1 yemek kaşığı un

1 kahve fincanı ayçiçeği yağı

1 su bardağı süt

Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

250 gr kuşbaşı dana eti

1 soğan

1 havuç

1 su bardağı su

1 defne yaprağı

Yarım yemek kaşığı salça

2 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Yapılışı

  • Bostan patlıcanların üzerini bıçakla birkaç yerinden delin ve fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Hafif soğuyunca kabuklarını soyun ve bir kaseye alın.
  • Unu ayçiçeği yağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip karıştırın. Patlıcanı ilave edip karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin ve ocaktan alın.
  • Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, kuşbaşı et, sarımsak, küp doğranmış havuç ve defneyaprağını sıvıyağda kavurun. Salça, 1 çay kaşığı un ve 1 su bardağı su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Patlıcanı servis tabağına yayın. Üzerine etleri yerleştirip servis yapın. Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.