Dana Eti Haşlaması

04.08.2013
106
Dana Eti Haşlaması

Dana Eti Haşlaması

Malzemeler

1-1,5 kg dana nuar

4-5 küçük hıyar turşusu

1adet havuç

2 adet soğan

1 çay kaşığı yenibahar

Tuz-karabiber

2 adet defneyaprağı

Yapılışı

  • Dana budundan çıkarılan nuarlık eti yıkadıktan sonra çeşitli yerlerinden verevine kesin ve aralarına dilimlenmiş havuç, hıyar turşusu yerleştirin
  • Dibi düz bir tencereye koyun
  • Dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı, tuz, baharat ve üzerini geçecek kadar su katıp kısık ateşte pişmesini sağlayın
  • Pişen nuarın soğumasını bekleyin
  • Gerekirse dolapta bırakın
  • Dilimlere bölüp aralarına turşu konulabilir. Afiyet olsun…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.