Buhara Pilavı

11.07.2013
163
Buhara Pilavı

Buhara Pilavı

Malzemeler

3 bardak pirinç

2 orta boy soğan

3 orta boy havuç

1 bardak iç badem

500 gr kuşbaşı doğranmış koyun eti

3 orta boy havuç

5 yemek kaşığı tereyağ veya sade yağ

100 gr tel şehriye

100 gr kuru kayısı

Tuz-biber-yenibahar

1 adet yufka

6 bardak sıcak su

Yapılışı

  • Pirinci yıkadıktan sonra sıcak suda 30 dk bekletin
  • Bademi sıcak suya koyun ve kabuklarını çıkartın
  • İnce doğranmış soğanı ve bademleri, 3 kaşık yağla birlikte açık pembe kavurun
  • Rendelenmiş havuç, kuşbaşı doğranmış etleri de katın
  • Tuz, karabiber, yenibahar ve 3 bardak su ekleyin
  • Kısık ateşte 45 dk pişirin
  • Kalan yağın içinde şehriyeyi pembe renkte kavurun
  • Suyu süzülmüş pirinci, küçük parçalar halinde doğranmış kayısıları ve şehriyeyi etli karışıma katın
  • 3 bardak sıcak su ekleyin
  • Kısık ateşte suyunu çektirin
  • Uygun bir tencereyi önce yağlayın, sonra yufkayı yerleştirin
  • Pişen pilavı içine boşaltın
  • Kenardaki yufkaları üzerine kapatın
  • Yufka kızarıncaya dek fırında pişirin
  • Bir tabağa ters çevirip servis yapın. Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.