Buhara Pilavı

11.07.2013
33
Buhara Pilavı

buhara-pilaviMalzemeler

3 bardak pirinç

2 orta boy soğan

3 orta boy havuç

1 bardak iç badem

500 gr kuşbaşı doğranmış koyun eti

3 orta boy havuç

5 yemek kaşığı tereyağ veya sade yağ

100 gr tel şehriye

100 gr kuru kayısı

Tuz-biber-yenibahar

1 adet yufka

6 bardak sıcak su

Yapılışı

  • Pirinci yıkadıktan sonra sıcak suda 30 dk bekletin
  • Bademi sıcak suya koyun ve kabuklarını çıkartın
  • İnce doğranmış soğanı ve bademleri, 3 kaşık yağla birlikte açık pembe kavurun
  • Rendelenmiş havuç, kuşbaşı doğranmış etleri de katın
  • Tuz, karabiber, yenibahar ve 3 bardak su ekleyin
  • Kısık ateşte 45 dk pişirin
  • Kalan yağın içinde şehriyeyi pembe renkte kavurun
  • Suyu süzülmüş pirinci, küçük parçalar halinde doğranmış kayısıları ve şehriyeyi etli karışıma katın
  • 3 bardak sıcak su ekleyin
  • Kısık ateşte suyunu çektirin
  • Uygun bir tencereyi önce yağlayın, sonra yufkayı yerleştirin
  • Pişen pilavı içine boşaltın
  • Kenardaki yufkaları üzerine kapatın
  • Yufka kızarıncaya dek fırında pişirin
  • Bir tabağa ters çevirip servis yapın. Afiyet olsun…
YAZAR BİLGİSİ
Hergün güncellenen haberleri ve birbirinden özel yazarları ile takipçilerine çok özel bir dünyanın kapılarını aralayan SAGLİKVEYASAMDERGİSİ.com.tr, internette dergi standartlarında takipçilerine sağlıklı yaşamın renklerini sunuyor. Sağlıklı Yaşamın Pusulası’ olan www.saglikveyasamdergisi.com.tr sitesi Sağlık & Yaşam Dergisi’nin yazılı basındaki başarısının sanal ortamdaki en büyük destekçisidir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.