Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Buhara Pilavı
Malzemeler
3 bardak pirinç
2 orta boy soğan
3 orta boy havuç
1 bardak iç badem
500 gr kuşbaşı doğranmış koyun eti
3 orta boy havuç
5 yemek kaşığı tereyağ veya sade yağ
100 gr tel şehriye
100 gr kuru kayısı
Tuz-biber-yenibahar
1 adet yufka
6 bardak sıcak su
Yapılışı
- Pirinci yıkadıktan sonra sıcak suda 30 dk bekletin
- Bademi sıcak suya koyun ve kabuklarını çıkartın
- İnce doğranmış soğanı ve bademleri, 3 kaşık yağla birlikte açık pembe kavurun
- Rendelenmiş havuç, kuşbaşı doğranmış etleri de katın
- Tuz, karabiber, yenibahar ve 3 bardak su ekleyin
- Kısık ateşte 45 dk pişirin
- Kalan yağın içinde şehriyeyi pembe renkte kavurun
- Suyu süzülmüş pirinci, küçük parçalar halinde doğranmış kayısıları ve şehriyeyi etli karışıma katın
- 3 bardak sıcak su ekleyin
- Kısık ateşte suyunu çektirin
- Uygun bir tencereyi önce yağlayın, sonra yufkayı yerleştirin
- Pişen pilavı içine boşaltın
- Kenardaki yufkaları üzerine kapatın
- Yufka kızarıncaya dek fırında pişirin
- Bir tabağa ters çevirip servis yapın. Afiyet olsun…
YORUMLAR