Lokma Tatlısı

25.01.2013
18
Lokma Tatlısı

Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır? Lokma Tatlısı TarifiMalzemeler

  • Hamuru için:
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • ½ limon
Tarif
  • Öncelikle soğuk olması için şerbeti hazırlayın.
  • Su ve şekeri kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra yarım limon suyunu sıkıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Bir kapta un ve kuru mayayı birbirine karıştırın.
  • Üzerine suyu ve zeytinyağı da sırayla koyarak tahta kaşıkla hızlıca karıştırın.
  • Kek kıvamında bir hamur elde edeceksiniz.
  • Karışımın üzerine 1 yumurta kırıp hiç karıştırmadan bu şekilde 30 dk.mayalanması için bekletin.
  • Daha sonra yumurtayı karışıma iyice yedirin.
  • Derin bir tencereye bol sıvıyağ koyarak kızdırın.
  • Tatlı kaşığını önce zeytinyağa batırıp sonra karışımdan alarak yağa bırakın.
  • Yağda kızarmış lokmaları alıp hemen soğuk şerbetin içine atın.
  • Ve biraz karıştırıp servis tabağına alın.
YAZAR BİLGİSİ
Hergün güncellenen haberleri ve birbirinden özel yazarları ile takipçilerine çok özel bir dünyanın kapılarını aralayan SAGLİKVEYASAMDERGİSİ.com.tr, internette dergi standartlarında takipçilerine sağlıklı yaşamın renklerini sunuyor. Sağlıklı Yaşamın Pusulası’ olan www.saglikveyasamdergisi.com.tr sitesi Sağlık & Yaşam Dergisi’nin yazılı basındaki başarısının sanal ortamdaki en büyük destekçisidir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.