Çikolatalı Turta

Çikolatalı Turta

Çikolatalı Turta

Malzemeler

125 gr. margarin

4 adet yumurta

1 bardak şeker

kakao

1 kahve fincanı süt

1,5 su bardağı un

kabartma tozu

Yapılışı

  • 2 bardak sütün yarım bardağını ayırıp kalanını ocağa koyun.
  • Yarım bardak süt ile şeker, nişasta ve kakaoyu pütürsüz hale gelene kadar karıştırın.
  • Kaynayan süte azar azar karıştırarak ekleyin. 2-3 dk. pişirip ocaktan alın.
  • Diğer yanda yumuşak margarini şeker ile karıştırın.
  • Yumurtaları ilave edin.
  • Süt ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • En son un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip son kez karıştırın.
  • Elde ettiğiniz kaşımın yarısını yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.
  • Üzerine soğuttuğunuz kakaolu sosu döküp kenarlara fazla yaklaştırmadan yayın.
  • En üste kalan hamuru döküp kaşık ile düzeltin.
  • 180 C derece de ısıtılmış fırında 20-30 dk. pişirin. Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.