Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Dondurmalı Profiterol
![Dondurmalı Profiterol](https://www.saglikveyasamdergisi.com.tr/wp-content/uploads/2013/01/Dondurmali-Profiterol.jpg)
Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 100 gr. tereyağı
- 1 su bardağı un
- 4 yumurta (yumurtalar büyük olursa 3 yumurta da yetiyor)
- bir fiske tuz
- bir çay kaşığı toz şeker
Tarif
- Yapılışı: Bir kaba, su, margarin, tuz ve şeker konur.
- Ateşte su kaynayıp, margarin eriyince içine un boşaltılır ve tahta kaşıkla karıştırılır.
- Hamur haline gelince ocak kapatılır.
- Ilınması beklenir.
- Hamur ılınınca yumurtalar birer birer kırılır ve tahta kaşık ile karıştırılarak hamura yedirilir.
- Bu arada fırın 200ºC’e ayarlanır.
- Yağlı kağıt yayılmış tepsiye tatlı kaşığı ile dökülür.
- Kızgın fırına konur.
- Pembeleşince fırın kapatılır.
- Fırın kapağı profiteroller soğuyuncaya kadar açılmaz (püf noktası).
- Soğuyunca arası kesilir ve içine dondurma konur.
- Hatta özellikle Mado’nun dondurması konur ki, bu kadar emek ziyan olmasın!
YORUMLAR