Elma Çorbası

10.07.2013
189
Elma Çorbası

Elma Çorbası

Malzemeler

2 çorba kaşığı margarin

1 diş kıyılmış sarımsak

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı un

4 bardak et suyu

2 kahve kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1/2 kahve kaşığı kırmızı biber

3/4 çay fincanı kaymak

1/4 su bardağı süt

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

2 adet elma

Yapılışı

  • Yağı tavada ısıtın ve sarmısağı ilave edin.
  • 3 dakika pişirin. Sonra domates salçasıyla unu katın.
  • İyice karıştırarak unun top olmasını önleyin.
  • Sonra et suyunu, tuz ve biberi katın.
  • Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Kaymağı sütle iyice ezip halledin.
  • Kırmızı biber, maydanoz ve sütlü kaymağı da kaba ilave edin.
  • Elmaİarı soyun.
  • Çekirdek ve ortalarını çıkarın.
  • Orta büyüklükte parçalar halinde kesin.
  • Sonra tereyağda kızartın.
  • Çorbayı kaseye alın.
  • Üstüne elmaları dökün ve hemen servis yapın. Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.