Enginarlı Pilav

08.07.2017
920
Enginarlı Pilav

Paylaş

Enginarlı Pilav Malzemeleri:

  • 4 tane enginar
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 bardak sıcak su
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 3 dal taze soğan (yeşil kısımlarını kullanacağız(ince kıyılmış))
  • Yarım limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 tane kesme şeker

Enginarlı Pilav Yapılışı

İlk olarak enginarlarımızın kabuklarını ve tüylü kısımlarını güzelce ayıklayarak kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz. Enginarlarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. 5 dakika kadar haşlıyoruz.
Kuru soğanlarımızı yemeklik doğrayarak, zeytinyağı ilave ettiğimiz tenceremizde güzelce kavuruyor yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Enginarları ve yeşil soğanlarımızı da ilave edip bir kaç kere döndürüp sıcak suyumuzu ilave ediyoruz. Tenceremizin kapağını kapatmadan tuz, şeker ve yarım limon suyumuzu da ilave ediyor suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Pilavımız suyunu çektiğinde ince kıydığımız dereotlarını da ekliyor, temiz bir havlu örterek 20 dakika kadar dinlendirip servise sunuyoruz. Afiyet olsun:)

Paylaş

YAZAR BİLGİSİ
Hergün güncellenen haberleri ve birbirinden özel yazarları ile takipçilerine çok özel bir dünyanın kapılarını aralayan SAGLİKVEYASAMDERGİSİ.com.tr, internette dergi standartlarında takipçilerine sağlıklı yaşamın renklerini sunuyor. Sağlıklı Yaşamın Pusulası’ olan www.saglikveyasamdergisi.com.tr sitesi Sağlık & Yaşam Dergisi’nin yazılı basındaki başarısının sanal ortamdaki en büyük destekçisidir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.