Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Gül Tatlısı

Malzemeler
- 250 gr.margarin
- 1 su .b. sıvıyağ
- yarim s.b.yogurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 corba k.sirke
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- bir tutam tuz
- Şerbet
- 4 s.b.seker
- 4 s.b.su
- çeyrek limon suyu
Tarif
- Margarin eritilir soğumaya bırakılır
- Bir kabin içerisine tüm malzemeler alınır
- En son margarin ilave edilir pürüzsüz bir hamur elde edilene kadar yoğrulur
- Yarım saat dinlendirilir.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır
- ve elinizle açılır karşılıklı dört tarafına çizikler atılır
- Resimdeki gibi önce karşılıklı iki tarafı sonra diğer iki tarafı birleştirilir
- Gül sekli kendiliğinden ortaya çıkacaktir
- İsterseniz ortalarına findik koyabilirsiniz
- Tepsiye dizilip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- Şerbet icin su ve sekeri ocağa alin
- Yaklaşık 10 dakika kaynatın çeyrek limon suyunu ilave edip ocaktan alin
- Soğuyan tatlıya dökün
YORUMLAR