Gül Tatlısı

05.07.2013
145
Gül Tatlısı

Gül Tatlısı

Malzemeler

  • 250 gr.margarin
  • 1 su .b. sıvıyağ
  • yarim s.b.yogurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 corba k.sirke
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • bir tutam tuz
  • Şerbet
  • 4 s.b.seker
  • 4 s.b.su
  • çeyrek limon suyu
Tarif
 
  • Margarin eritilir soğumaya bırakılır
  • Bir kabin içerisine tüm malzemeler alınır
  • En son margarin ilave edilir pürüzsüz bir hamur elde edilene kadar yoğrulur
  • Yarım saat dinlendirilir.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır
  • ve elinizle açılır karşılıklı dört tarafına çizikler atılır
  • Resimdeki gibi önce karşılıklı iki tarafı sonra diğer iki tarafı birleştirilir
  • Gül sekli kendiliğinden ortaya çıkacaktir
  • İsterseniz ortalarına findik koyabilirsiniz
  • Tepsiye dizilip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Şerbet icin su ve sekeri ocağa alin
  • Yaklaşık 10 dakika kaynatın çeyrek limon suyunu ilave edip ocaktan alin
  • Soğuyan tatlıya dökün
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.