66 / 100 Altyapı Rank Math SEO Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt...
Fellah Köftesi
Malzemeler
1,5 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı kişniş
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Bulguru ıslatmak için:
1,5 su bardağı sıcak su
Yapılışı
- SOS MALZEMESİ:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 5-6 diş sarımısak ezilmiş 1 tatlı kaşığı nane Karabiber, Pulbiber
- Önce bulgurumuzu ve irmiğimizi karıştırıp geniş bir leğende Yumurtayı tuzu ve kişnişi de ilave edip yoğuralım. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp serçe parmağımızla bir çukur oluşturalım. Hepsini bu şekilde yapıp makarna haşlar gibi haşlayalım. 10 dakika kaynaması yeterli. Piştikten sonra süzelim .Bir tencerede yağı salçayı kavuralım. İçine nane karabiber ve pul biberi katalım. Sarmısakları da ekleyip karıştıralım. Köftelerimizi bu sosa ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım. İster sade ister yoğurtlu servis edelim. Afiyet olsun…
YORUMLAR