Gazozlu Tatlı

Gazozlu Tatlı

Gazozlu Tatlı

Malzemeler

– 150 Gr Fındık
– 1 Paket Margarin
– 1 Adet Sade Gazoz
– 1 Tatlı kaşığı Tarçın
– 40 Gr Yaş Maya
– 3 Adet Yumurta
– Kararında Un

Şerbeti İçin

– 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu
– 4 Su bardağı Su
– 4.5 ( 9/2 ) Su bardağı Toz Şeker

Tarifi

Gazozun içine mayayı ve şekeri ilave edip mayanın kabarmasını sağlayalım. Hamur yoğuracağımız kaba mayalı gazozu, yumurtaları ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kıvamda ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamuru 6 eşit parçaya ayırıp beze yapalım. Bezeleri unlanmış bir zeminde 1 mm. kalınlığında açalım. Yufkanın üzerine erimiş margarini fırça yardımıyla sürerek üzerine iri dövülmüş ceviz ve tarçın serpelim. Sonra yufkayı rulo yaparak saralım ve ruloyu 3 cm. aralıklarla keselim. Kesilen parçaları margarinle yağlanmış tepsiye dik olarak dizelim. Hamurları 1/2 saat oda sıcaklığında bekletip mayalanmasını sağlayalım. Kabaran hamurları 190°C ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıları sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.