Gemici Çorbası

24.08.2013
118
Gemici Çorbası

Gemici Çorbası

Malzemeler

1-1/5 lt su
1 su bardağı yari haşlanmış kuru fasulye veya isteğe göre barbunya
2/3 su bardağı yarma buğday
2-3 adet ince kıyılmış yeşil biber (isteğe göre)
2 baş doğranmış soğan
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
Yağ, tuz

Tarifi
Buğdayları tencerenizde yarı haşlanmış fasulyelerinizle haşladıktan sonra, ayrı bir tavada yağı biberi ve soğanı kavurup, bu haşlanmakta olan bakliyatın içine atınız. Biraz daha pişirdikten sonra maydanozu katıp ateşi kapatınız. Yenilmesi esnasında sirke ve kırmızı pul biber katılması tavsiye olunur.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.