Baş Çorbası

07.08.2013
113
Baş Çorbası

Baş Çorbası

Malzemeler

1 koyun başı

1 yumurta

1.5 çay bardağı un

1 bardak yoğurt

Yarım baş sarımsak

1 limon, sirke

1 çay bardağı sıvıyağ

Karabiber, kırmızıbiber

Tuz

Yapılışı

  • Baş temizlendikten sonra burun kısmı kırılıp atılır.
  • Sıcak suyla iyice yıkadıktan sonra 10 bardak su ile baş derin bir tencereye konup etler hamur gibi oluncaya kadar pişirilip, ateşten alınır.
  • Baş suyun içinden çıkarılıp, etlerle kemikleri ayrılıp, küçük parçalara bölünür.
  • Bir tencereye un ve yağ koyup pembeleşinceye kadar kavurulur.
  • Üzerine azar azar 8 bardak su koyup eti de ilave ettikten sonra bir miktar pişirilip ateşten alınır.
  • Dövülmüş sarımsak da çorbaya ilave edilir.
  • Ardından 1 yumurta ile yoğurt çırpılarak katılır.
  • Üzerine kırmızıbiberle yağ kavurup döküp, sirke veya limon ile servis yapılır. Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.