Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Baş Çorbası

Malzemeler
1 koyun başı
1 yumurta
1.5 çay bardağı un
1 bardak yoğurt
Yarım baş sarımsak
1 limon, sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
Karabiber, kırmızıbiber
Tuz
Yapılışı
- Baş temizlendikten sonra burun kısmı kırılıp atılır.
- Sıcak suyla iyice yıkadıktan sonra 10 bardak su ile baş derin bir tencereye konup etler hamur gibi oluncaya kadar pişirilip, ateşten alınır.
- Baş suyun içinden çıkarılıp, etlerle kemikleri ayrılıp, küçük parçalara bölünür.
- Bir tencereye un ve yağ koyup pembeleşinceye kadar kavurulur.
- Üzerine azar azar 8 bardak su koyup eti de ilave ettikten sonra bir miktar pişirilip ateşten alınır.
- Dövülmüş sarımsak da çorbaya ilave edilir.
- Ardından 1 yumurta ile yoğurt çırpılarak katılır.
- Üzerine kırmızıbiberle yağ kavurup döküp, sirke veya limon ile servis yapılır. Afiyet olsun…
YORUMLAR