Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Kabaklı Makarna

Malzemeler
Makarna
Kabak
Maydanoz
Krema
Tereyağ
Zeytinyağı
Sarımsak
Yapılışı
- Öncelikle kabakları soyuyoruz. Ve sonra halka şeklinde kesiyoruz.
- Sarımsağımızı iri iri kesiyoruz.
- Maydonozlarımızı elimizle küçük küçük kopartıyoruz.
- Tencerenin içine zeytinyağı döküyoruz. İçerisine iki adet sarımsağımızı ekliyoruz.
- Tencerenin altını yakarak, yavaş yavaş kabaklarımızı içine yerleştirerek kızartıyoruz.
- Kızartma işlemi sırasında içerisinde bulunan sarımsakları dışarı alıyoruz.
- Patlıcanlarımız pembeleştikten sonra tencerenin içerisinden çıkartarak başaka bir tabağa alıyoruz.
- Daha sonra başka bir tencere çıkartarak, içerisine kremayı döküyoruz.
- Kremanın içerisine tereyağ ekliyoruz.
- İçine kattıktan sonra karıştıyoruz ve koyulaşması için bırakıyoruz.
- Makarnamızı kaynatmak için bir tencereye daha ihtiyacımız var. Bu tencerenin içerisine su ekleyerek, üzerine tuzu ekliyoruz.
- Bu sırada kabağımızı, hazırladığımız kremanın içerisine ekliyoruz. Üzerine de yeşillikleri ekleyerek altını kapatıyoruz.
- Suyumuz kaynadıktan sonra içerisine makarnamızı koyuyoruz ve 8 dakika boyunca pişiriyoruz.
- Makarnamız piştikten sonra süzgeçten geçirerek, hazırladığımız sosun içerisine yerleştiriyoruz. Makarnayla sosu karıştırdıktan sonra makarnamızı başka bir tabağa alıyoruz. Ve hazırladığımız kabaklardan geri kalanları üstüne yerleştiriyoruz. Afiyet olsun…
YORUMLAR