Kabaklı Makarna

11.08.2013
48
Kabaklı Makarna

kabakli-makarnaMalzemeler

Makarna

Kabak

Maydanoz

Krema

Tereyağ

Zeytinyağı

Sarımsak

Yapılışı

  • Öncelikle kabakları soyuyoruz. Ve sonra halka şeklinde kesiyoruz.
  • Sarımsağımızı iri iri kesiyoruz.
  • Maydonozlarımızı elimizle küçük küçük kopartıyoruz.
  • Tencerenin içine zeytinyağı döküyoruz. İçerisine iki adet sarımsağımızı ekliyoruz.
  • Tencerenin altını yakarak, yavaş yavaş kabaklarımızı içine yerleştirerek kızartıyoruz.
  • Kızartma işlemi sırasında içerisinde bulunan sarımsakları dışarı alıyoruz.
  • Patlıcanlarımız pembeleştikten sonra tencerenin içerisinden çıkartarak başaka bir tabağa alıyoruz.
  • Daha sonra başka bir tencere çıkartarak, içerisine kremayı döküyoruz.
  • Kremanın içerisine tereyağ ekliyoruz.
  • İçine kattıktan sonra karıştıyoruz ve koyuşaması için bırakıyoruz.
  • Makarnamızı kaynatmak için bir tencereye daha ihtiyacımız var. Bu tencerenin içerisine su ekleyerek, üzerine tuzu ekliyoruz.
  • Bu sırada kabağımızı, hazırladığımız kremanın içerisine ekliyoruz. Üzerine de yeşillikleri ekleyerek altını kapatıyoruz.
  • Suyumuz kaynadıktan sonra içerisine makarnamızı koyuyoruz ve 8 dakika boyunca pişiriyoruz.
  • Makarnamız piştikten sonra süzgeçten geçirerek, hazırladığımız sosun içerisine yerleştiriyoruz. Makarnayla sosu karıştırdıktan sonra makarnamızı başka bir tabağa alıyoruz. Ve hazırladığımız kabaklardan geri kalanları üstüne yerleştiriyoruz. Afiyet olsun…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.