Kabaklı Makarna

11.08.2013
112
Kabaklı Makarna

Kabaklı Makarna

Malzemeler

Makarna

Kabak

Maydanoz

Krema

Tereyağ

Zeytinyağı

Sarımsak

Yapılışı

  • Öncelikle kabakları soyuyoruz. Ve sonra halka şeklinde kesiyoruz.
  • Sarımsağımızı iri iri kesiyoruz.
  • Maydonozlarımızı elimizle küçük küçük kopartıyoruz.
  • Tencerenin içine zeytinyağı döküyoruz. İçerisine iki adet sarımsağımızı ekliyoruz.
  • Tencerenin altını yakarak, yavaş yavaş kabaklarımızı içine yerleştirerek kızartıyoruz.
  • Kızartma işlemi sırasında içerisinde bulunan sarımsakları dışarı alıyoruz.
  • Patlıcanlarımız pembeleştikten sonra tencerenin içerisinden çıkartarak başaka bir tabağa alıyoruz.
  • Daha sonra başka bir tencere çıkartarak, içerisine kremayı döküyoruz.
  • Kremanın içerisine tereyağ ekliyoruz.
  • İçine kattıktan sonra karıştıyoruz ve koyulaşması için bırakıyoruz.
  • Makarnamızı kaynatmak için bir tencereye daha ihtiyacımız var. Bu tencerenin içerisine su ekleyerek, üzerine tuzu ekliyoruz.
  • Bu sırada kabağımızı, hazırladığımız kremanın içerisine ekliyoruz. Üzerine de yeşillikleri ekleyerek altını kapatıyoruz.
  • Suyumuz kaynadıktan sonra içerisine makarnamızı koyuyoruz ve 8 dakika boyunca pişiriyoruz.
  • Makarnamız piştikten sonra süzgeçten geçirerek, hazırladığımız sosun içerisine yerleştiriyoruz. Makarnayla sosu karıştırdıktan sonra makarnamızı başka bir tabağa alıyoruz. Ve hazırladığımız kabaklardan geri kalanları üstüne yerleştiriyoruz. Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.