Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Kadın Budu Köfte

Malzemeler
1/2 kg kıyma
1/2 su bardağı pirinç
1 adet iri soğan
3 yumurta
1/2 su bardağı un
1/2 demet maydanoz
karabiber, kimyon, pul biber, tuz
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
- Kıymanın yarısını bir tavaya alın yarım çay bardağı su ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun.
- Suyunu çekmeye başlayınca rendelenmiş 1 soğanı da üzerine ekleyip kavurmaya devam edin.
- Küçük bir tencerede yarım bardak pirinci biraz tuz ekleyerek bol suda haşlayın ve süzüp soğuk sudan geçirin.
- Kavrulmuş kıyma ve soğan, çiğ kıyma, haşlanmış pirinç, 1 yumurta, baharatlar, ince kıyılmış maydanoz ve tuzla köfte hamurunu yoğurun.
- 15-20 dakika dinlendirip yumurta büyüklüğünde köfte hamuru alıp, iri ve yassı köfteler oluşturun. 2 tane yumurtayı yayvan bir kapta çırpın.
- Diğer bir kaba da unu koyun.
- Yağı bir tavada kızdırın ve köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağa atın.
- Köftelerin her iki tarafı da nar gibi kızarınca havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın.
- Yeşil salata ve kızarmış patates ile sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…
YORUMLAR