Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Kaşarlı Köfte

Yapılış Tarifi
Normal büyüklükteki bir tencereye 1 fincan soğuk süt, un, kırmızıbiber, yumurta sarısını katarak iyice çırpın. Çırparken kaynayan sütü içerisine ilave edin. Beş dakika bekleterek rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Ve 10 veya 15 dakika sonra sora eliniz ile ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın.
Ve önce una sonrada yummurtaya batırın ve en sonda galeta ununa bulayın. Teflon bir tencereye sıvı yağı koyun ve kızdırın sonra kızgın yağın içerisine atın kızardıktan hemen sonra servis yapın . Ufak bir hatırlatma sıcakken daha lezzetli olur.
Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 8 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 su bardağı kaynar süt
- 1 kahve fincanı soğuk süt
Kızartma Malzemeleri
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı un
YORUMLAR