68 / 100 Altyapı Rank Math SEO Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt...
Kazandibi
Malzemeler
2 lt süt
200 gr. (1,5 su bardağı) pirinç unu (piyale)
1 parça damla sakız
yarım paket vanilya
500 gr. şeker (3 su bardağı)
Yapılışı
- Süt tencereye konur.
- Şeker ve damla sakızı ilave ediliri.
- Karıştırılarak karışım kaynatılır.
- Pirinç unu 2 su bardağı su ile sulandırılır (BUNA SÜBYE DENİYOR.)
- Tel süzgeçten geçirilir.
- Karışımın içine kademeli eklenir.
- 20 dakika lastikleşmesi için karıştırılarak kaynatılır.
- Alüminyum tepsiye dökülür ve ocakta dibi yakılır.
- Ocakta dibi yakılıtken kazandibi bir spatula yardımı ile ara sıra kendimize doğru çekerek (ters yönde itersek yanık kısımların kalkmasına süt karışımına karışmasına neden oluruz) yanıp yanmadığına bakmalıyız.
- 1 saat dinlenmeye bırakılır.
- Spatula ile kesilerek ve el içinde şekillendirilerek servise hazırlanır. Afiyet olsun…
YORUMLAR