google.com, pub-2571312230047356, DIRECT, f08c47fec0942fa0 gtag("event", "ad_impression", {query_id: "CMz26sa46Y8DFdRrkQUd_t8rsQ", send_to: "G-97YMFGXZ6F"})

Kazandibi

18.07.2013
173
Kazandibi

Kazandibi

Malzemeler

2 lt süt

200 gr. (1,5 su bardağı) pirinç unu (piyale)

1 parça damla sakız

yarım paket vanilya

500 gr. şeker (3 su bardağı)

Yapılışı

  • Süt  tencereye konur.
  • Şeker ve damla sakızı ilave ediliri.
  • Karıştırılarak karışım kaynatılır.
  • Pirinç unu 2 su bardağı su ile sulandırılır (BUNA SÜBYE DENİYOR.)
  • Tel süzgeçten geçirilir.
  • Karışımın içine kademeli eklenir.
  • 20 dakika lastikleşmesi için karıştırılarak kaynatılır.
  • Alüminyum tepsiye dökülür ve ocakta dibi yakılır.
  • Ocakta dibi yakılıtken kazandibi bir spatula yardımı ile ara sıra kendimize doğru çekerek (ters yönde itersek yanık kısımların kalkmasına süt karışımına karışmasına neden oluruz) yanıp yanmadığına bakmalıyız.
  • 1 saat dinlenmeye bırakılır.
  • Spatula ile kesilerek ve el içinde şekillendirilerek servise hazırlanır. Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.