Safranlı Ispanak Çorbası

05.09.2013
40
Safranlı Ispanak Çorbası

safranli-ispanak-corbasiMalzemeler

– 1 Adet Domates
– 300 Gr Ispanak
– 1 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber
– 4 Çorba Kaşığı Krema
– 1 Adet Kuru Soğan
– 2 Çorba Kaşığı Pirinç
– 1 Çay kaşığı Rendelenmiş Muskat
– Yarım Çay kaşığı Safran
– 4 Su bardağı Su
– 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
– 1 Çay kaşığı Zerdeçal

Tarifi

Tereyağında soğanları pembeleştirin. Üzerine doğranmış domatesleri ekleyin ve 5 dakika kavurun. Doğranmış ıspanakları ve pirinci ekleyin, 2-3 dakika soteleyin. Suyunu da ekleyerek 10 dakika pişirin. Üzerine baharatları ekleyin. Her porsiyon için 1 çorba kaşığı kremaya,1/2 çay kaşığı zerdeçal ekleyerek sos yapın ve kâselerin üzerine birer kaşık koyunuz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.