Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Safranlı Ispanak Çorbası

Malzemeler
– 1 Adet Domates
– 300 Gr Ispanak
– 1 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber
– 4 Çorba Kaşığı Krema
– 1 Adet Kuru Soğan
– 2 Çorba Kaşığı Pirinç
– 1 Çay kaşığı Rendelenmiş Muskat
– Yarım Çay kaşığı Safran
– 4 Su bardağı Su
– 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
– 1 Çay kaşığı Zerdeçal
Tarifi
Tereyağında soğanları pembeleştirin. Üzerine doğranmış domatesleri ekleyin ve 5 dakika kavurun. Doğranmış ıspanakları ve pirinci ekleyin, 2-3 dakika soteleyin. Suyunu da ekleyerek 10 dakika pişirin. Üzerine baharatları ekleyin. Her porsiyon için 1 çorba kaşığı kremaya,1/2 çay kaşığı zerdeçal ekleyerek sos yapın ve kâselerin üzerine birer kaşık koyunuz.
YORUMLAR