Kimyonlu Bulgur Çorbası
Malzemeler
– Yarım Su bardağı Bulgur
– 2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
– 5 Su bardağı Et Suyu
– 1 Tatlı kaşığı Kimyon
– 1 Çay kaşığı Kişniş
– 1 Çay bardağı Kuru Fasulye
– 1 Adet Limonun Suyu
– 1 Çay bardağı Nohut
– 8 Diş Sarımsak
– 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
– Kararında Karabiber, Tuz
Üzeri İçin
– 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
– 1 Adet Kuru Soğan
– 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tarifi
Kuru fasulye ve nohutu bir gece önceden ıslatın ve ayrı ayrı haşlayın, sularını çorbada kullanmak üzere ayırın. Tereyağında salça ve sarımsağı kavurun, bulguru ekleyin ve birlikte soteleyin. Kuru fasulye, nohut ve sularını, et suyunu ekleyin ve tüm bakliyatlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tüm baharatları da koyun ve karıştırın, limon suyunu ekleyin. Ayrı bir tavada halka doğranmış soğanları 1 çorba kaşığı tereyağında iyice karamelize edin. Kırmızıbiberi ekleyin, kâselerin üzerine paylaştırarak servis yapın.