Bulgur Köftesi

09.09.2013
50
Bulgur Köftesi

bulgur-koftesiMalzemeler

– 2 Adet Biber
– 1 Yemek kaşığı Biber Salçası
– Yarım Demet Dere Otu
– 3 Adet Domates
– 1 Kg İnce Bulgur
– 1 Tatlı kaşığı Karabiber
– 1 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber
– 1 Adet Kuru Soğan
– 2 Demet Maydanoz
– 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
– 1 Çay kaşığı Tuz

Tarifi

1 kilo ince bulgur plastik bir kaba alınarak üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su ilave edilir. Ardından üzerine herhangi bir kapak kapatılarak bulgurun suyunu çekmesi beklenir. 2 adet soğanın kabukları soyularak küp küp doğranır. Ardından 3 adet domates rendelenir. Orta ocak ateşine küçük bir tencereye dörtte bir çay bardağı sıvıyağ ile soğanlar konularak kavrulur. Ancak soğanlar pembeleşmeye başlamadan önce 2 adet yeşilbiber yıkanarak ince ince içerisine doğranır ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenerek harmanlanır. Pembeleşen soğanlara 3 adet rendelenmiş domates, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber eklenir ve suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişirilir. Temizlenen maydanoz ve dereotları küçük küçük doğranır. Suyunu çeken ve soğumaya bırakılan domatesli soğan suyunu çekmiş olan ince bulgur ile karıştırılır. Üzerine 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz konularak yoğrulur. Domates sosu ile bulgurun özdeşleşmesi gerekmektedir. İçine 2 demet doğranmış maydanozlar eklenir ve yeniden harmanlanır. Ardından hazırlanan bulgur köftesi servis tabağına alınarak üzeri dereotu ile süslenir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.