Köfteli Bezelye

12.09.2013
154
Köfteli Bezelye

kofteli-bezelyeMalzemeler

– Yarım Kg Bezelye
– 1 Çay kaşığı Karabiber
– 250 Gr Kıyma
– 1 Adet Kuru Soğan
– Yarım Kg Patates
– 2 Yemek kaşığı Salça
– 2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
– 5 Su bardağı Su
– 1 Tatlı kaşığı Tuz

Tarifi

Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Orta boy tencereye sıvıyağı alıp kızdırın. Üzerine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. 5 su bardağı suyu tencereye ekleyip kaynamaya bırakın. Patateslerin kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın. Tencereye ilave edip pişmeye bırakın. Köfteleri hazırlamak için kıyma, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin. Tavaya az miktarda yağ alıp kızdırın ve köfteleri önlü arkalı pişirin. Yemek tenceresine bezelyeleri ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Bezelyeler yumuşadığında köfteleri ilave edip iki taşım kaynatın. Sıcak servis yapın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.