Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Köri Soslu Börülceli Tavuk

Malzemeler
- 500 gr Börülce veya kilçiksiz taze fasulye
- 500 gr haslanmis tavuk eti
- 3 yemek kasigi mayonez
- 1 su bardagi yogurt
- 3 çorba kasigi köri
- 1 çorba kasigi hardal
- Tuz
Tarif
- Börülceleri veya fasulye kullanıyorsanız fasulyeleri bıçakla 4’e bölerek çok fazla öldürmeden haslayın. Bu malzeme yeşil ve hafif diri ama pişmiş olmalidir.
- Bu malzemeyi süzüp sogumaya birakin.
- Pismis tavuk etini börülce veya fasulyelerin boyunda uzunlamasina ve yassi olarak kesin.
- Bir kasede, yogurdu, mayonezi, hardali ve 3 çorba kasigi köriyi ve tuzu çirparak karistirin.
- Sonra bu karisimin içine börülceleri ve dilimlenmis tavuk etini ekleyip tamamen birbirine bulanacak sekilde ilave edin ve yine iyice karistirin.
YORUMLAR