Bezelyeli Kuşbaşı

Bezelyeli Kuşbaşı

Bezelyeli Kuşbaşı

Malzemeler

– 15 Adet Arpacık Soğan
– 3 Adet Havuç
– 2 Su bardağı İç Bezelye
– 1 Adet Kereviz
– 2 Adet Kesme Şeker
– 1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
– 1 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
– 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
– 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
– Kararında Karabiber, Kekik, Su, Tuz

Tarifi

Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine eti ve arpacık soğanları ilave edin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak, et suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine arzunuza göre doğranmış havucu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Bezelye, kesme şeker ve tuzu tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 40 dakika pişirin. Küçük küpler halinde doğranmış kerevizi üzerine ilave edin. 5 dakika sonra 1 çorba kaşığı suyla açtığınız mısır nişastasını yavaşça yemeğe ekleyin. En son kekiği katın ve 10 dakika daha pişirip, kekik ekleyerek ocaktan alın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.