Krem Karamel

Krem Karamel

Krem Karamel

Malzemeler

275 kg şeker

9 yumurta

1 lt süt

az vanilya

Yapılışı

  • Bir kabın içine şeker ve yumurta konup, karıştırılır.
  • Sonra süt ilave edilir.
  • Ayrı bir tencerenin içine bir miktar şeker konur ve kahverengi olucaya kadar karıştırılarak yakılır.
  • Önceden 240 derecede ısıtılmış fırında.
  • Kasenin içine ocaktaki yanmış şeker birer yemek kaşığı konur.
  • Üzerine süt ile olan karışımı kaselerin içine konur.
  • Kaseler bir tepsinin içine konur.
  • Tepsinin içine bir miktar soğuk su konur.
  • Fırına konur.15-20 dk sonra fırından çıkarılır.
  • Soğuduktan sonra servise hazır olur. Afiyet olsun…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.