Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Krem Karamel
Malzemeler
275 kg şeker
9 yumurta
1 lt süt
az vanilya
Yapılışı
- Bir kabın içine şeker ve yumurta konup, karıştırılır.
- Sonra süt ilave edilir.
- Ayrı bir tencerenin içine bir miktar şeker konur ve kahverengi olucaya kadar karıştırılarak yakılır.
- Önceden 240 derecede ısıtılmış fırında.
- Kasenin içine ocaktaki yanmış şeker birer yemek kaşığı konur.
- Üzerine süt ile olan karışımı kaselerin içine konur.
- Kaseler bir tepsinin içine konur.
- Tepsinin içine bir miktar soğuk su konur.
- Fırına konur.15-20 dk sonra fırından çıkarılır.
- Soğuduktan sonra servise hazır olur. Afiyet olsun…
YORUMLAR