Karamelli İrmik Tatlısı

10.07.2013
166
Karamelli İrmik Tatlısı

Karamelli İrmik Tatlısı

Malzemeler

1/2 litre süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı şeker(arzuya göre arttırabilirsiniz)

1 paket vanilya

biraz muskat (aktarlarda ceviz şeklinde rendelenebilen bir bitki)

1 paket kedi dili

50 gr tereyağ (dilerseniz 1 paket krem şanti)

Yapılışı

  • şeker ile süt kaynatılır
  • irmik ve vanilya muskat ilave edilir .
  • koyulaşıncaya kadar pişirilir
  • içine yağ ilave edilir.(krem şanti biraz soğutulunca konulur)
  • bir borcama önce biraz ilaveten şeker konulur ve ocakta yakılır.
  • üzerine irmik tatlımız dökülür
  • üzerine biraz ya şekerli su ile yada şekerli süt ile ıslatılan kedi dilleri konur ağzını folya ile kapatıp biraz yumuşatılır
  • sonra ters çevrilip süslenir buzdolabında soğumaya bırakılır. (üzerine arzuya göre  fındık da konulabilir.) Afiyet olsun…
    Karamelli İrmik Tatlısı
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.