Portakal Çiçeği Tatlısı

17.09.2013
42
Portakal Çiçeği Tatlısı

portakal-cicegi-tatlisiMalzemeler

– 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Ceviz Dövülmüş
– 1 Su bardağı Eritilmiş Yağ
– 1 Paket Kabartma Tozu
– 2 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
– Yarım Su bardağı Portakal Suyu
– 1 Su bardağı Sıvı Yağ
– 1 Tatlı kaşığı Tarçın
– 6 Su bardağı Un
– 1 Adet Yumurta Sarısı

Şerbeti İçin

– 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu
– 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
– Yarım Su bardağı Portakal Suyu
– 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Su
– 4 Su bardağı Toz Şeker

Tarifi

Hamur yoğuracağımız kaba, eritip soğuttuğumuz margarini, sıvı yağı, portakal suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Bir kabın içinde 2 portakal kabuğu rendesini, ceviz içini ve tarçını karıştıralım. Hamuru merdane ile 3 mm. kalınlığında açalım. Geniş ağızlı bir çay fincanı yardımı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Hamurların ortalarına cevizli harç koyup kenarlarına eşit aralıklarla 4 kesik yapalım. Kesikler sonucu oluşan 4 kanadın karşılıklı 2 kanadını cevizli için üzerine kapatalım. Kalan 2 kanadı da üst tarafta kapatarak kanatların kenarlarını hafifçe dışa doğru çevirip gül şekli verelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek hamurları 190°C ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu, portakal kabuğu rendesini birlikte 5 dk. kaynatıp ateşten alarak soğutalım. Portakal suyunu ekleyip şerbeti tel süzgeçten geçirelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.