Revani

12.07.2013
13
Revani

revaniMalzemeler

4 yumurta

1.5 su bardağı irmik

1.5 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için malzemeler:

5 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su

2-3 damla limon

Yapılışı

  • Revaninin kekini pişirmeden önce, şerbetini hazırlayın. Bunun için su ve şerbeti kaynatın. Piştikten sonra içine biraz limon ekleyin. (Vanilin sevenler, şerbetin içine veya kekin içine bir paket vanilin ekleyebilirler.) Kekin malzemelerinin hepsini mikser ile karıştırın. İyice yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış, büyük boy kare borcamda 175-180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Kek pişerken, şerbet de soğuyacaktır. Kek fırından çıkar çıkmaz, şerbeti üzerine dökün. Kekin üzerine kürdanla veya sivri bir bıçakla delikler açabilirsiniz.  Afiyet olsun…
YAZAR BİLGİSİ
Hergün güncellenen haberleri ve birbirinden özel yazarları ile takipçilerine çok özel bir dünyanın kapılarını aralayan SAGLİKVEYASAMDERGİSİ.com.tr, internette dergi standartlarında takipçilerine sağlıklı yaşamın renklerini sunuyor. Sağlıklı Yaşamın Pusulası’ olan www.saglikveyasamdergisi.com.tr sitesi Sağlık & Yaşam Dergisi’nin yazılı basındaki başarısının sanal ortamdaki en büyük destekçisidir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.