Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Revani

Malzemeler
4 yumurta
1.5 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için malzemeler:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
2-3 damla limon
Yapılışı
- Revaninin kekini pişirmeden önce, şerbetini hazırlayın. Bunun için su ve şerbeti kaynatın. Piştikten sonra içine biraz limon ekleyin. (Vanilin sevenler, şerbetin içine veya kekin içine bir paket vanilin ekleyebilirler.) Kekin malzemelerinin hepsini mikser ile karıştırın. İyice yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış, büyük boy kare borcamda 175-180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Kek pişerken, şerbet de soğuyacaktır. Kek fırından çıkar çıkmaz, şerbeti üzerine dökün. Kekin üzerine kürdanla veya sivri bir bıçakla delikler açabilirsiniz. Afiyet olsun…
YORUMLAR