Domatesli Pirzola

08.07.2013
58
Domatesli Pirzola

domatesli-pirzolaMalzemeler

12 adet pirzola

4 yemek kaşığı zeytinyağı

3 sap biberiye

12 adet domates

2 diş sarmısak

2 sap kekik

1 yemek kaşığı tozşeker

1 adet yumurtanın sarısı

150 ml sıvı yağ

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)

acı kırmızı biber

tuz

karabiber

Yapılışı

Domateslerin kabuklarını artı şeklinde çizin

Kaynar suda 2 dakika blanşe edip soyun

Sap kısımlarını oyarak çıkartın

Domatesleri ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın

Fırın tepsisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı sürün

Yarım domatesleri kesik tarafları alta gelecek şekilde tepsiye dizin, üzerlerine kalan zeytinyağını sürün

Sarmısağı soyun ve ince ince dilimleyin

Kekik yaprakları ve biberiyeyi saplarından ayırıp ince ince kıyın

Kıyılmış yeşilliğin 2/3si, sarmısak dilimleri, karabiber ve toz şekeri eşit şekilde domateslerin üzerlerine serpin

Domatesleri 120ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 2 saat pişirin

Yumurta sarılarını mikserle çırpıp yavaş yavaş sıvı yağ ilave edin

Portakal kabuğu, tuz, acı kırmızı biber ile tatlandırıp buzdolabına koyun

Domateslerin pişme sürelerinin bitimine az bir zaman kala pirzolaları tuzlayıp, kara biberleyin.

Kızgın sıvı yağda kalan biberiye sapları ile her iki taraflarını 3er dakika kızartın

Kalan kıyılmış yeşilliği domateslerin üzerlerine serpin

Bir spatula yardımı ile domatesleri servis tabağına alın, yanlarına pirzolaları koyup mayonez ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.