Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Süt Dana Bonfile

Malzemeler
200 gr bonfile
1 tatlı kaşığı safran
2 adet kestane mantarı
1 adet orta boy domates
1 adet patlıcan
2-3 dal maydanoz
2 dal taze rosemary
3-4 adet defne yaprağı
6-7 adet taze fesleğen
1 adet arpacık soğan
4 adet enginar
1 su bardağı sebze suyu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
- Sebze suyu için; havuç, rosemary, soğan, defne yaprağı ve pırasayı suda 2 saat boyunca kaynatın.
- Bonfileyi bir kapta biraz zeytinyağı, bir miktar tuz, bir miktar karabiber, defne yaprağı ve rosemary koyarak marine edin. Eti bu şekilde 2 saat kadar bekletin.
- Mantarları doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Arada içine 3-4 kepçe sebze suyu ilave edin, tuzunu ve karabiberini de koyduktan sonra ocağın altını kısarak pişmeye bırakın. Mantarlar pişince içine doğranmış domatesleri ekleyin, bir süre daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Ayrı bir tavaya zeytinyağı koyun, içine defne yaprağı, taze rosemary ve tuz katıp 1 dakika kadar kavurun. Ardından içine enginarları da ekleyip arkalı önlü kavurun. Kavrulduktan sonra içine tat vermesi için doğranmış arpacık soğan ilave edin. Arpacık soğanlar piştikten sonra 2-3 kepçe sebze suyu koyup karıştırın. Ocağın altını kısıp pişmeye bırakın. Piştikten sonra enginarları küçük parçalara bölün.
- Et hazır olunca tavaya koyup kızartmaya başlayın. Kızarınca yağıyla birlikte fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin.
- Tavada doğramış köz patlıcanları zeytinyağında kavurun, içine safran, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Et piştikten sonra servis tabağına alın, yanına sebzeleri ekleyip taze baharatlarla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun…
YORUMLAR