Yaz Türlüsü

17.07.2014
63
Yaz Türlüsü

yaz-turlusuYaz Türlüsü Tarifi Malzemeler:

250 gr. taze fasulye

2 adet patates

1 adet enginar

2 adet dolmalık biber

2 adet patlıcan

2 adet kabak

2 adet domates

2 avuç bamya

15 adet arpacık soğan

½ çay bardağı ayçiçek yağı

Tuz

Karabiber

Pulbiber

Yaz Türlüsü Tarifi Hazırlanışı:

Sebzeleri yıkayıp doğrayın.

Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda bekletin.

Bir tavaya ayçiçek yağı koyun ve bu yağda sırasıyla patates, taze fasulye, dolmalık biber, arpacık soğan ve en son da patlıcanları soteleyin ve kenara alın.

Bir fırın kabına bu sotelediğiniz malzemeyi, aynı sırayla dizin.

Biraz tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin. Pul biberi ekleyin.

Üzerine sırasıyla enginar, bamya, kabak ve domatesleri yerleştirin.

En üstüne de sebzeleri sotelediğiniz yağı gezdirin.

Hiçbir yerinden buhar kaçmaması için üstünü ve kenarlarını folyo ile kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1,5 saat pişirin.

Piştikten sonra üstünü açın ve kendi kabında soğumasını sağlayın.

Servisten hemen önce ayçiçek yağı gezdirin.

Taze nane ve fesleğen yapraklarıyla süsleyin.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.