Laz Böreği

31.07.2013
49
Laz Böreği

laz-boregiMalzemeler

Yufkası için:

1 yumurta

2 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1/2 paket kabartma tozu

un

Krema malzemeleri:

Beş kilogram süt

6 yumurta

2 su bardağı şeker

1 su bardağı un

Şerbetin malzemeleri:

2 yemek kaşığı toz şeker

2-3 kaşık su

1 yemek tereyağ

Tarif

  • Yufkanın malzemelerini karıştırdım,
  • kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
  • yoğurulan hamuru 8 parçaya bölün.
  • her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın.
  • Kremanın yapılışı:
  • Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca hemen altı kapatılır,ateşten indirilir.
  • Böreğin tarifi:
  • Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin.
  • Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın.
  • 4 yufkayı yerleştirince üzerine ılıyan kremayı dökün.
  • Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirelim.
  • Kalan 4 tane yufkayı da aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyalım.
  • En son tepsinin üzerine kalan tereyağını da gezdirelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 45 dk. pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından çıkarmayın.
  • Şerbetini de pişirip,ılıtın. fırından çıkan böreğin üzerine dökün. Afiyet olsun…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.