Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Laz Böreği

Malzemeler
Yufkası için:
1 yumurta
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket kabartma tozu
un
Krema malzemeleri:
Beş kilogram süt
6 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Şerbetin malzemeleri:
2 yemek kaşığı toz şeker
2-3 kaşık su
1 yemek tereyağ
Tarif
- Yufkanın malzemelerini karıştırdım,
- kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
- yoğurulan hamuru 8 parçaya bölün.
- her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın.
- Kremanın yapılışı:
- Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin.
- Kaynamaya başlayınca hemen altı kapatılır, ateşten indirilir.
- Böreğin tarifi:
- Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin.
- Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın.
- 4 yufkayı yerleştirince üzerine ılıyan kremayı dökün.
- Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirelim.
- Kalan 4 tane yufkayı da aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyalım.
- En son tepsinin üzerine kalan tereyağını da gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 45 dk. pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından çıkarmayın.
- Şerbetini de pişirip,ılıtın. fırından çıkan böreğin üzerine dökün. Afiyet olsun…
YORUMLAR