Tavuk İskender
Tavuk İskender
Malzemeler
Döneri için
1 adet tavuk göğsü (biftek gibi kestiriniz)
1 adet tavuk göğsü (kıyma çektirin)
2 yemek k. salça
3 yemek k. yoğurt
1 adet soğan
1 bağ maydanoz
kekik, tuz, karabiber, kırmızı biber
zeytinyağı
Üzeri için:
1 kâse yoğurt
2 yemek k. salça
2 yemek k. tereyağı
2 tane biber
1 tane domates
tuz, karabiber, kekik
pide
Tarifi
Tavuk İskender yapmak için bir gece önceden hazırlamanız gerekiyor.
Tavuk kıymanın içine soğanı rendeleyelim, kıydığımız maydanozu ekleyip karıştıralım. Bir köşede bekletelim.
Sosu için çukur bir tabağa, yoğurdu alalım, salçayı ilave edelim üzerine tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştıralım.
Düz bir tabağın üzerine biftek tavuk etlerini serelim, içine önce sosu sürelim, daha sonra kıyma koyup, üzerine tekrar biftek, sos ve kıyma böylece tüm malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayalım. streç film ile saralım.1 gece bekletelim.
Tavuk İskender hazırlayacağımız zaman önce servis tabağına tırnak pideleri küp doğrayalım. Beklettiğimiz tavuk etimizi streç filmden çıkarıp, incecik keserek teflon tavada pişirelim pidelerin üzerine alalım. Tabağın etrafına yoğurdu dökelim.
Sotelenmiş domates ve biberi etlerin üzerine alalım. Son olarak da erittiğimiz tereyağın gezdirelim. İçine sevgimiz katmayı unutmayalım.