Tulumba Tatlısı

15.07.2013
121
Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı

Malzemeler

2,5 Su Bardağı Un

3 Su Bardağı Su

1 Çorba Kaşığı İrmik

1 Çorba Kaşığı Pirinç unu

1 Çorba Kaşığı Nişasta

4yumurta

50 Gr. Margarin

1 Çay Kaşığı Tuz

Şerbet İçin:

5 Bardak Şeker

3 Bardak Su

Yarım Limon

Yapılışı

Su Ocağa Konur İçine Margarin Ve Tuz Eklenerek Bir Taşım Kaynatılır.

Başka Bir Kapta Nişasta, Un, İrmik Ve Pirinç unu İyice Karıştırılır.

Bu Karışım Kaynayan Suya Eklenir Ve Kıvamını Alıncaya Kadar Yedirilir Ve Soğumaya Bırakılır.

El Yanmayacak Sıcaklığa Gelince Yumurtalar Teker Teker Kırılarak Önce Tahta Kaşıkla Sonra İyice Yedirilir.

Sıkma Torbasından Soğuk Yağa Sıkılarak Dilediğince Şekillendirilir.

Ocağa Alınan Tavada Sallanarak Kabarması Sağlanır.

O Bildiğimiz Rengi Alana Dek Kızartılır Ve Soğuk Şerbete Atılır Hemen Çıkarılıp Servis Tabağına Alınır. Afiyet olsun…

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.