Tulumba Tatlısı

Malzemeler
2,5 Su Bardağı Un
3 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı İrmik
1 Çorba Kaşığı Pirinç unu
1 Çorba Kaşığı Nişasta
4yumurta
50 Gr. Margarin
1 Çay Kaşığı Tuz
Şerbet İçin:
5 Bardak Şeker
3 Bardak Su
Yarım Limon
Yapılışı
Su Ocağa Konur İçine Margarin Ve Tuz Eklenerek Bir Taşım Kaynatılır.
Başka Bir Kapta Nişasta, Un, İrmik Ve Pirinç unu İyice Karıştırılır.
Bu Karışım Kaynayan Suya Eklenir Ve Kıvamını Alıncaya Kadar Yedirilir Ve Soğumaya Bırakılır.
El Yanmayacak Sıcaklığa Gelince Yumurtalar Teker Teker Kırılarak Önce Tahta Kaşıkla Sonra İyice Yedirilir.
Sıkma Torbasından Soğuk Yağa Sıkılarak Dilediğince Şekillendirilir.
Ocağa Alınan Tavada Sallanarak Kabarması Sağlanır.
O Bildiğimiz Rengi Alana Dek Kızartılır Ve Soğuk Şerbete Atılır Hemen Çıkarılıp Servis Tabağına Alınır. Afiyet olsun…