Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Buğdaylı Soğuk Çorba

Malzemeler
– 120 Gr Buğday
– 200 Gr Labne Peyniri
– 4 Su bardağı Su
– 1 Tatlı kaşığı Tuz
– 2 Yemek kaşığı Un
– 1 Adet Yumurta
– 4 Yemek kaşığı Zeytinyağı
Tarifi
Çok hafif bir çorbanın yapımına başlayalım. Buğdayları suda 1-2 saat bekletin sonra yumuşayana kadar haşlayın. Bir kasede un, yumurta, zeytinyağı ve Pınar Labne’yi çırpın. Azar azar suyu ekleyin. Tuzunu ekleyin. Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Buğdayları ekleyin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra soğutup buzdolabına kaldırın. Servis zamanına kadar buzdolabında bekletin.
YORUMLAR