Buğdaylı Soğuk Çorba

06.09.2013
47
Buğdaylı Soğuk Çorba

bugdayli-soguk-corbaMalzemeler

– 120 Gr Buğday
– 200 Gr Labne Peyniri
– 4 Su bardağı Su
– 1 Tatlı kaşığı Tuz
– 2 Yemek kaşığı Un
– 1 Adet Yumurta
– 4 Yemek kaşığı Zeytinyağı

Tarifi

Çok hafif bir çorbanın yapımına başlayalım. Buğdayları suda 1-2 saat bekletin sonra yumuşayana kadar haşlayın. Bir kasede un, yumurta, zeytinyağı ve Pınar Labne’yi çırpın. Azar azar suyu ekleyin. Tuzunu ekleyin. Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Buğdayları ekleyin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra soğutup buzdolabına kaldırın. Servis zamanına kadar buzdolabında bekletin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.